Om de belangen van de dierenfysiotherapeuten te behartigen werd in 1989 de overkoepelende beroepsorganisatie, de NVFD, opgericht. Het toenmalige bestuur heeft in 1992 kunnen realiseren dat het beroep en de titel dierenfysiotherapeut beschermd werden. Alleen afgestudeerde dierenfysiotherapeuten mogen dus de titel dierenfysiotherapeut voeren

De NVFD is de beroepsvereniging voor dierenfysiotherapeuten. De NVFD behartigt de belangen van haar leden, brengt dierfysiotherapie breed onder de aandacht en informeert dierenartsen, eigenaren van dieren en andere belangstellenden over voorzorg, indicaties en behandelingen. Wij vinden het belangrijk dat eigenaren van dieren op de hoogte zijn over de mogelijkheden van fysiotherapie bij dieren.

De aangesloten leden bij de NVFD zijn door opleiding en verplichte bijscholingen zeer deskundig en verlenen zowel curatieve zorg (gericht op genezing), preventieve zorg (gericht op het voorkomen van problemen), als palliatieve zorg (gericht op verlichting of verzachting van pijn). De NVFD kent leden die:

  • Uitsluitend paarden behandelen
  • Uitsluitend honden (en andere huisdieren) behandelen
  • Beide categorie├źn behandelen.

De NVFD kent een platte organisatie en is onderverdeeld in het Bestuur en verschillende commissies.